Doma z betonom

  • Študijsko leto
    2020/21
  • Vrsta delavnice

Študentska oblikovalska delavnica »Doma z betonom« je nastala v partnerstvu z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, Salonitom Anhovo in tehnološkim podjetjem Zevnik Lab iz Kranja, ki se ukvarja z izvedbo raziskav na področju sodobnih načinov izvedbe betona. Oblikovalska delavnica je nastala na pobudo MAO Ljubljana in Salonita Anhovo d.d.

Delavnica raziskuje potenciale betona kot taktilnega materiala manjših, vsakdanjih predmetov, ki »poselijo« dom. S partnerji in študenti smo raziskovali različne metode izdelave »domačih« objektov – od preprostih in »primitivnih« do visokotehnoloških, ki vplivajo na različne karakterje izdelkov.

Delavnice se je udeležilo 21 študentk in študentov iz 2. do 5. letnika, ki so v mešanih skupinah razvili več kot 20 zasnov predmetov, od katerih smo 12 najbolj potencialnih izbrali za izvedbo. Serijo produktov sestavljajo mize, svetila, posode, družabne igre, šahovski komplet, obešalnik in niše za shranjevanje, ki v interakciji z različnimi vsakdanjimi predmeti lahko dajejo domu nov specifičen karakter.

Seminar Perović Fakulteta za arhitekturo, Univerza v Ljubljani / Studio Perović

Faculty of Architecture, University of Ljubljana

Mentorji študentske delavnice / Workshop mentors:

izr.prof. Vasa J. Perović, asist. Anja Vidic, Jure Grohar

Kustosi / Curators: Vasa J. Perović, Anja Vidic, Jure Grohar

Uvodnik / Introduction: izr. prof. Vasa J. Perović, asist. Anja Vidic, Jure Grohar

Oblikovanje razstave / Exhibition design: Anja Vidic

Tehnološka podpora in somentorstvo / Technical support and co-mentorship: dr. Luka Zevnik

Udeleženci / Participants: Sara Bogičević, Lara Jana Gabrijel, Ana Jerman, Eva Lasic, Medina Lekovic, Ajda Lukman, Eva Lupše, Vanesa Maček, Živa Mali, Meta Marc, Hana Mihelčić, Filip Mikuž, Aleksandar Mišković, Lovre Mohorič, Zala Mrak, Anže Muršak, Neža Napret, Iza Oblak, Sara Remec, Isidora Stojkovska, Andraž Tufegdžić

Grafično oblikovanje / Graphic design: Anja Vidic, Lovre Mohorič, Iza Oblak

Video produkcija / Video production: Tajus produkcija d.o.o.

Ljubljana, junij 2021/ Ljubljana, June 2021