Računalništvo

Internet na FA

Dostop do internetnih storitev je na FA omogočen vsem rednim študentom, zaposlenim, morebitnim gostujočim kadrom in tujim študentom, ki so vključeni v redno pedagoško dejavnost članice. Povezava se lahko vzpostavi z računalniki ali drugimi napravami, ki podpirajo mrežno povezovanje, preko žičnega ali brezžičnega omrežja v vseh prostorih FA. Uporablja se lahko lastna oprema ali oprema FA, ki je na voljo v prostorih knjižnice, seminarjev, referat (samo za ŠIS) itd.

Digitalna identiteta UL za študente

Vsi študenti UL lahko z enim uporabniškim imenom in geslom (digitalno identiteto) vstopajo v informacijske sisteme UL za študente. Storitve, ki so na voljo z uporabo digitalne identite so vstop v spletne učilnice, vstop v ŠIS, E-pošta, spletna pisarna Office365, dostop do brezžičnega omrežja Eduroam, študentski portali na UL, itd.

Programska oprema na FA

Microsoft office 365

Storitev Office 365 za izobraževanje je Microsoftova spletna storitev, ki jo Microsoft ponuja vsem zaposlenim in študentom Univerze v Ljubljani. Uporabnikom za uporabo ni potrebno posebej plačati.

V spletno središče Office 365 vstopite v vašo digitalno identiteto.

Microsoft Azure

Za študente in zaposlene je dostop do Microsoftove programske opreme (Windows10, Server, storitve v oblaku, baze, …itd), prek programov AZURE, za akademske in raziskovalne namene brezplačen.

AZURE portal
(kliknite “Sign In” gumb, ter se prijavite z vašo študentsko identiteto)

Autodesk

Autodesk, omogoča študentom dostop do celotne Autodesk programske palete. Za postopek pridobitve brezplačnih študentskih verzij programov obiščite Autodesk EDU portal, kjer lahko opravite postopek registracije in prenosa programske opreme. Registracijo opravite s svojo študentsko identiteto (uporabite študentski e-poštni naslov)

Autodesk EDU portal

Lumion

Lumion je programska oprema namenjena vsem, ki želijo hitro izdelati kvalitetne vizualizacije in predstavitve svojega modela. Omogoča izdelavo zares impresivnih visoko kakovostnih slik in videov, s katerimi projekt lažje približamo investitorju in tako idejo učinkoviteje predstavimo. Program je pomembno orodje za arhitekte, oblikovalce, krajinske arhitekte, urbaniste kot tudi za ostale projektante visokogradnje. Lumion se uporablja v več kot 60 državah po svetu. Priljubljen je tudi v mnogih univerzah, ki uporabnost Lumiona predstavljajo bodočim projektantom.

Za pridobitev licence programa Lumion so potrebni sledeči podatki:

1. Potrdilo o vpisu / štud.izkaznica (sken)

2. naslov stalnega prebivališča

3. študentska identiteta (ab1234@student-lj.uni.si)

4. e-mail

5. telefon

Podatke pošljite na info@baldinistudio.si

Graphisoft – Archicad

Graphisoft ponuja najbolj celovito orodje za arhitekte, ArchiCAD. Archicad ponuja 3D modelirno orodje in pametno objektno tehnologijo, ki je prva transformirala CAD iz elektronske risalne deske v popolnoma integrirano 3D arhitekturno rešitev.

Več informacij v Sloveniji ponuja podjetje Pilon AEC

Registracijo in prenos EDU progremske opreme pa lahko opravite direktno preko MyArchiCad

Nemetschek – Allplan

Podjetje NEMETSCHEK, je nemški proizvajalec vrhunske programske opreme za področje AEC (Architecture, Engineering, Construction). Sedež podjetja je v Munchenu, pod različnimi blagovnimi znamkami pa je prisoten na vseh pomembnih svetovnih tržiščih, kjer zaposluje preko 1200 oseb. 40 letne izkušnje postavljajo to podjetje na vodilno mesto med proizvajalci specialne programske opreme na področju AEC.

Registracija uporabnikov in prenos programske opreme Nemetschek

Maxon Cinema4D

Vodilna programska oprema v svetu oblikovanja, animiranega filma in upodobitve – MAXON Cinema 4D je pregovorno znana po stabilnosti, hitrosti in preprosti uporabi. Namenjena je tako začetnikom kot profesionalcem. CINEMA 4D je tudi popoln program za arhitekte in oblikovalce, ki pri svojem delu uporabljajo Allplan, saj omogoča dvosmeren prenos podatkov med C4D in Allplanom.

Zastopnik v Sloveniji je podjetje Cupola AEC

Registracija EDU uporabnikov in prenos programske opreme Cinema4D