Mednarodni natečaj za celostno grafično podobo evropske arhitekturne platforme LINA

Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani vas skupaj s Fundacijo Brumen vabi k oblikovanju nove trajnostne grafične podobe evropske arhitekturne platforme LINA, ki jo podpira program EU Creative Europe.

  • Objavljeno
    25. 4. 2022
Mednarodni natečaj za celostno grafično podobo evropske arhitekturne platforme LINA

Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani (FA) vas skupaj s Fundacijo Brumen vabi k oblikovanju nove trajnostne grafične podobe evropske arhitekturne platforme LINA, ki jo podpira program EU Creative Europe. Vse grafične oblikovalce in oblikovalske studie vabimo, da predlagajo svojo rešitev za celostno vizualno identiteto nove evropske arhitekturne platforme LINA. Še posebej bomo veseli predlogov programerjev s trajnostnim pristopom pri oblikovanju spletnih strani in oblikovalcev, ki imajo izkušnje s projekti na področju arhitekture, okolja, urbanega razvoja in prostorskega oblikovanja. LINA je kratica, ki pomeni Learning, Interacting and Networking in Architecture (učenje, interakcija in mreženje v arhitekturi). Po drugi strani pa se poigrava tudi z imenom Line Bo Bardi, velike arhitektke, katere vrednote so aktualne še danes.

Strokovna žirija

Mina Arko (Slovenija)
Neodvisna kreativna direktorica in certificirana svetovalka za blagovne znamke s sedežem v Ljubljani, vendar pogosto sodeluje s strankami po vsem svetu.

Anne-Sophie de Vargas (Španija)
Glavna oblikovalka izdelkov pri podjetju Vista in partnerica pri dpr-barcelona, članica združenja LINA, specializirana za spletno oblikovanje, grafične podobe in uredniško oblikovanje na področju arhitekturnega oblikovanja in izobraževanja.

Aljaž Vindiš (Slovenija)
Je neodvisni oblikovalec in tehnolog, ki deluje kot neodvisni produktni svetovalec za podjetja na področju podatkovnih izdelkov, infografike, vizualizacije podatkov, kartografije in prostorske orientacije.

Jian Li (Švedska)
Jian je kreativni direktor v podjetju Essen international v Stockholmu in New Yorku. S strankami po vsem svetu ustvarja edinstvene blagovne znamke in oblikovalske rešitve,njegovo delo paje bilo nagrajeno s številnimi mednarodnimi nagradami in publikacijami.

Matevž Čelik (Slovenija)
Arhitekt, raziskovalec in kulturni producent, ki razvija nove kulturne modele v arhitekturi in oblikovanju. Vodja oddelka LINA na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Nagradni sklad

Strokovna žirija bo podelila tri denarne nagrade:

1. nagrada
4.000 €
2. nagrada
2.000 €
3. nagrada
1.000 €

*Prvonagrajeni oblikovalec ali ekipa bo povabljena k podpisu pogodbe o izvedbi celostne grafične podobe LINA in njenih ključnih elementov med letoma 2022 in 2025.

Predlog celostne grafične podobe mora vsebovati

Predlog celostne grafične podobe mora biti v angleškem jeziku predstavljen na največ petih listih formata A3. Predlog naj vsebuje vsaj naslednje elemente:

  • Idejna zasnova logotipa LINA: 3 risbe logotipa; ena barvna in ena črno-bela različica, 1 risba logotipa uporabljenega na predstavitvi, 1 risba logotipa v kombinaciji z logotipom zastave EU.
  • Idejna zasnova spletne strani LINA: Pristajalna stran (1 risba), stran s projekti (1 risba), stran z najavo dogodkov (1 risba). Izbirate lahko med predstavitvijo v svetlem ali temnem načinu ali v obeh.
  • Profili LINA v družabnih medijih: Mobilni in namizni računalnik, naslovna stran za Facebook, naslovna stran za Instagram ali objava in naslovna stran za Twitter.
  • Predloga za poročila oziroma dopisni papir LINA: format A4 z logotipom LINA, logotipom FA UL in logotipom Creative Europe.
  • Pisna razlaga koncepta vizualne identitete LINA: največ 400-500 besed.
  • Pisna razlaga trajnostnega oblikovalskega pristopa: največ 400-500 besed.
  • Kontaktni podatki: člani ekipe, kontaktna oseba, e-pošta ter mobilni telefon.

Vaše predloge lahko oddate do 23. maja 2022 na naslov: coord@lina.community