GOSTUJOČE PREDAVANJE: MAJA VARDJAN, kustosinja in arhitektka

Vljudno vabljeni na gostujoče predavanje kustosinje in arhitektke Maje Vardjan z Muzeja za arhitekturo in oblikovanje z naslovom 'PROCESI KURIRANJA' v sklopu predmeta Predstavitvene tehnike 3, ta četrtek 20.4. ob 9:30 uri, v Fabianijevi predavalnici. Predavanje je odprto tudi za druge poslušalce.

  • Objavljeno
    17. 4. 2023
GOSTUJOČE PREDAVANJE: MAJA VARDJAN, kustosinja in arhitektka

PROCESI KURIRANJA

Vloga arhitekturnih razstav, ki od nekdaj pomenijo sestavni del arhitekturne discipline, se v zadnjih desetletjih spreminja. Predavanje bo izpostavilo tri razstavne projekte, ki namesto na reprezentaciji končnih arhitekturnih objektov, temeljijo na različnih pristopih, procesih in formatih kuriranja ter razstavo samo obravnavajo kot arhitekturno prakso.

BIOGRAFIJA

Maja Vardjan je arhitektka in kustosinja v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, kjer raziskuje slovensko arhitekturno in oblikovalsko produkcijo 20. stoletja ter sodobne ustvarjalne prakse. Sodelovala je pri pripravi številnih publikacij in razstav, med njimi Svet znotraj: oblikovanje modernih interierjev, 1930–danes (2021), Made in: pripovedi obrti in oblikovanja (2020), Stanko Kristl. Humanost in prostor (2018), Saša J. Mächtig: Sistemi, strukture, strategije (2015), BIO 50: 3, 2, 1, … TEST (2014). Kot sokustosinja je zasnovala tudi BIO 26: Daleč, tako blizu (2017) za katerega je prejela nagrado ICOM Slovenija.