Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Razvoj pristaniških mest ob severni jadranski obali

Razstava

  • Datum in čas
    16. 4. 2022 ob 8:00
  • Lokacija
    Glavni hodnik UL FA

Vljudno vabljeni na ogled razstave z naslovom Razvoj pristaniških mest ob severni jadranski obali, ki jo bo mogoče videti med 16. 04. 2022 in 13. 05. 2022, na glavnem hodniku UL FA.

Severni Jadran kot polzaprta morska površina leži na stičišču pomembnih geostrateških in geopolitičnih območij, na stičišču velikih evropskih regij ter na stičišču različnih kulturnih območij.

Kartiranje različnih prvin, kot so topografija, lokacij pristanišč, poselitve, železnic in cest v istem merilu in z istimi reprezentativnimi grafičnimi elementi ne prikazuje le trenutnega stanja območja, temveč tudi edinstveno zgodovino pristaniških mest ob severni jadranski obali, ki so nastala v zelo različnih okoliščinah.

Prikaz razvoja pristaniških mest na obali severnega Jadrana je bil po izbrani obstoječi (Yvonne van Mil) in novo izdelani metodologiji (Tomaž Berčič) obravnavan v okviru izbirnega predmeta Parametrično oblikovanje in GIS za arhitekte na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani v študijskem letu 2020/2021 pod mentorstvom izr. prof dr. Lucije Ažman Momirski in asist. dr. Tomaža Berčiča.

Mentorja:
izr. prof dr. Lucija Ažman Momirski in asist. dr. Tomaž Berčič
Sodelujoči študenti:
Emirhan Alp, Luka Figar, Marjan Gracar, Matija Juranović, Mar Lopez Jaren, Yago Martín, Nađa Milaš, Marcin Śliwiński, Martin Valinger in Arne Vitorovič

Povezave