Politika zasebnosti in piškotkov

Spletno mesto Fakultete za arhitekturo za svoje delovanje uporablja tehnologijo piškotkov.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo v vaši napravi. Ob obisku spletne strani se vsebina piškotkov pošlje strežniku, ta pa na podlagi tega prilagodi delovanje spletne strani. Več informacij o piškotkih in njihovem delovanju lahko najdete na spletni strani allaboutcookies.org (vsebine so v angleščini).

Piškotki spletne strani UL FA

Nujni piškotki

Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije in so bistveni za pravilno delovanje spletnega mesta. Nujnih piškotkov ni mogoče izključiti.

fa_piskotki_2024

V ta piškotek zapišemo vaše nastavitve piškotkov. Rok trajanja piškotka je eno leto.

PHPSESSID

To je piškotek, ki ga strežnik potrebuje za normalno delovanje. Vaše soglasje za uporabo tega piškotka ni potrebno, saj je nujen za normalno delovanje spletne strani. Na vaši napravi bo ostal, dokler ne zaprete okna brskalnika.

Piškotki za shranjevanje nastavitev

fa_jezik

S pomočjo tega piškotka se shrani nastavitev jezika spletnega mesta. Piškotek se bo shranil na vašo napravo le v primeru, če to omogočite v nastavitvah piškotkov. Na vaši napravi bo ostal eno leto.

Piškotki za spremljanje obiska

_pk_ses

Piškotek uprabljamo za shranjevanje podatkov obiska. Rok trajanja piškotka je pol ure.

_pk_id

S tem piškotkom si sistem zapomni obiskovalca s pomočjo identifikacijske številke. Piškotek bo pri vas 13 mesecev.

Analiziranje obiska

Na spletnem mestu Fakultete za arhitekturo uporabljamo sistem za spremljanje in analiziranje obiskov. Uporabljamo programsko opremo Matomo, ki je nameščena na naših lastnih strežnikih.

Vaš obisk spremljamo le, če nam to izrecno dovolite v nastavitvah piškotkov. Vaše brskanje po našem spletnem mestu je varno in zasebno, tudi če nam dovolite spremljanje vašega obiska.

Pogosta vprašanja

Ali me mora skrbeti varnost moje identitete?

Naš sistem za spremljanje obiska ne more ugotoviti, kdo ste. Ne povezujemo se z zunanjimi ponudniki (kot sta recimo Facebook in Google), ki bo lahko to potencialno storila.

Vse podatke, ki jih sistem obdeluje, pred uporabo anonimiziramo. Naš sistem si ne zapiše vaše IP številke, tako da ne more priti do zlorab.

Ali zbrane podatke posredujete tretjim osebam?

Podatke zbiramo na našem lastnem strežniku in so vidni samo nam. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu.

Zakaj zbirate podatke o obisku?

Radi bi vedeli, katere vsebine na našem spletnem mestu vas zanimajo. S pomočjo teh podatkov lahko naše spletno mesto prilagajamo tako, da bo bolj uporabno. Podatkov ne zbiramo za namene marketinga ali prodaje.

Ali za sledenje uporabnikom uporabljate piškotke?

Pri sledenju uporabljamo piškotke sistema Matomo. S pomočjo teh piškotkov vemo, katere vsebine si je obiskovalec ogledal ob svojem obisku. Podorbnosti si lahko preberete zgoraj.

Ali lahko izklopim sledenje?

Če imate v brskalniku vključen način ‘do-not-track’, spoštujemo vašo odločitev in ne sledimo vašemu obisku. V nasprotnem primeru lahko kadarkoli izklopite sledenje. To storite tako, da odprete stran z nastavitvami spletne strani in nekje proti dnu poiščete nastavitve piškotkov. Odpre se pasica za urejanje nastavitev piškotkov, kliknite na gumb ‘podrobno’ in odstanite kljukico pred možnostjo ‘statistika’. Nastavitve shranite z gumbom ‘shrani izbrane’.

Dodatna vprašanja

Če potrebujete dodatne informacije o zasebnosti na spletni strani Fakultete za arhitekturo, nam lahko pišete na dekanat@fa.uni-lj.si.

Upravljalec spletnega mesta

S spletno stranjo upravlja
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo
Zoisova cesta 12
1000, Ljubljana