Politika zasebnosti in piškotkov

Spletno mesto Fakultete za arhitekturo za svoje delovanje uporablja tehnologijo piškotkov.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo v vaši napravi. Ob obisku spletne strani se vsebina piškotkov pošlje strežniku, ta pa na podlagi tega prilagodi delovanje spletne strani. Več informacij o piškotkih in njihovem delovanju lahko najdete na spletni strani allaboutcookies.org (vsebine so v angleščini).

Piškotki spletne strani UL FA

PHPSESSID

To je piškotek, ki ga strežnik potrebuje za normalno delovanje. Vaše soglasje za uporabo tega piškotka ni potrebno, saj je nujen za normalno delovanje spletne strani. Na vaši napravi bo ostal, dokler ne zaprete okna brskalnika.

pll_lang

S pomočjo tega piškotka se shrani nastavitev jezika spletnega mesta. Vaše soglasje za uporabo tega piškotka ni potrebno, saj je nujen za normalno delovanje spletne strani. Na vaši napravi bo shranjen eno leto.

MATOMO_SESSID

Ta piškotek uporabljamo pri spremljanju vašega obiska. Na vaši napravi bo ostal, dokler ne zaprete vašega brskalnika. To je piškotek funkcionalne narave, zato vaše soglasje ni potrebno. Več o našem sistemu spremljanja obiskov si lahko preberete spodaj.

Analiziranje obiska

Na spletnem mestu Fakultete za arhitekturo uporabljamo sistem za spremljanje in analiziranje obiskov. Uporabljamo programsko opremo Matomo, ki je nameščena na naših lastnih strežnikih. Vaše brskanje po našem spletnem mestu je varno in zasebno.

Pogosta vprašanja

Ali me mora skrbeti varnost moje identitete?

Naš sistem za spremljanje obiska ne more ugotoviti, kdo ste. Ne povezujemo se z zunanjimi ponudniki (kot sta recimo Facebook in Google), ki bo lahko to potencialno storila.

Vse podatke, ki jih sistem obdeluje, pred uporabo anonimiziramo. Naš sistem si ne zapiše vaše IP številke, tako da ne more priti do zlorab.

Ali zbrane podatke posredujete tretjim osebam?

Podatke zbiramo na našem lastnem strežniku in so vidni samo nam. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu.

Zakaj zbirate podatke o obisku?

Radi bi vedeli, katere vsebine na našem spletnem mestu vas zanimajo. S pomočjo teh podatkov lahko naše spletno mesto prilagajamo tako, da bo bolj uporabno. Podatkov ne zbiramo za namene marketinga ali prodaje.

Ali za sledenje uporabnikom uporabljate piškotke?

Pri sledenju uporabljamo piškotek MATOMO_SESSID. S pomočjo tega piškotka vemo, katere vsebine si je obiskovalec ogledal ob svojem obisku. Piškotek MATOMO_SESSID se izbriše ob koncu obiska (ko zaprete okno brskalnika). Ne uporabljamo piškotkov, ki bi vam sledili tudi po koncu obiska našega spletnega mesta in ki bi lahko ogrozili vašo varnost in zasebnost.

Ali lahko izklopim sledenje?

Če imate v brskalniku vključen način ‘do-not-track’, spoštujemo vašo odločitev in ne sledimo vašemu obisku. V nasprotnem primeru lahko kadarkoli izklopite sledenje. To storite tako, da odprete stran z nastavitvami spletne strani in izberete možnost ‘izklopi sledenje’.

Upravljalec spletnega mesta

S spletno stranjo upravlja
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo
Zoisova cesta 12
1000, Ljubljana