Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

UNICA – EUTOPIA: primer dobre prakse WeCount

V okviru UNICA – EUTOPIA TRAIN webinar & workshop: »How to engage citizens in your research« je bil izpostavljen pilotni raziskovalni projekt WeCount kot primer dobre prakse.

  • Objavljeno
    21. 2. 2022
  • Rubrika
    Splošno

Projekt je del programa EU za raziskovanje in inovacije Obzorja 2020 ter sheme »Znanost z družbo in za njo«, izvajala pa ga je projektna skupina na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani pod vodstvom izr. prof. dr. Lucije Ažman Momirski in s sodelavci asist. dr. Tomažem Berčičem, Jonom Šinkovcem, Anjo Bagon in asist. Petrom Sovincem.

Cilj projekta je bil spodbuditi sodelovanje prebivalcev pri izgradnji lokalnih prometnih sistemov in izboljšanju kakovosti življenja v izbranih petih mestih: Madridu, Dublinu, Cardiffu, Leuvnu in Ljubljani.

Na delavnici je bilo med drugim poudarjeno, da se bodo aktivnosti »Znanosti z družbo in za njo« širile tudi na področji umetnosti in kulturnih študij, pri čemer je potrebno vsebinsko razumevanje teh dejavnosti kot skupnega razvoja (co-production) in dela vseh ljudi za družbeno dobrobit.