UNESCO Heritage Walk: from Ljubljanica to the Stadium

Vabljeni k udeležbi na mednarodni arhitekturno - urbanistični delavnici UNESCO Heritage Walk: from Ljubljanica to the Stadium v sodelovanju s Keio University, Politecnico di Milano, FGAG Split, UL FA, pod mentorstvom Darka Radovića (co+re, Keio University, CUINDA) in Davisi Boontharm (co+re, CUINDA, PoliMi) ter somentorjev iz sodelujočih fakultet. Delavnica bo potekala od 11. 9. do 17. 9. 2023 na UL FA.

  • Objavljeno
    1. 9. 2023
  • Rubrika
    Splošno

Plečnikov stadion je eno največjih in hkrati najbolj ogroženih Plečnikovih del. Prostor edinstvene vrednosti in potenciala za širši mestni kontekst danes propada. Izhodišče delavnice bo stališče, da je potrebno stadion prenoviti / aktivirati v duhu Plečnikovih, na uporabnika osrediščenih pristopov,  ne zgolj v želji po ohranjanju spomina, ampak kot izhodišče za sodobne, napredne prostorske prakse. Na delavnici se bodo udeleženci s pomočjo ‘design-research’ principov osredotočili na iskanje željenih prihodnosti prostora, ki bodo temeljile na prepoznavanju obstoječe, krhke, a izjemne dediščine. Iskali bomo potencialne povezave med dvema ključnima javnima prostoroma mesta – Ljubljanico in stadionom, z namenom oblikovanja prostorov, dejavnosti in programov, ki bi lahko predstavljala povezavo med njima in posledično aktivacijo javnega prostora stadiona.  

Na delavnico ob študentih iz Tokya in Milana vabimo tudi študentke in študente arhitekture in urbanizma UL FA. Prijave sprejemamo do srede, 6. 9. ob 12:00 na mail: katarina.caks@fa.uni-lj.siOb prijavi prosimo pošljite primer projekta iz svojega preteklega študijskega dela (lahko tudi npr. seminarsko knjižico / plakat) ali portfolio. O izboru boste obveščeni do srede zvečer.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.