Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Štipendijski program Nemške zvezne fundacije za okolje za magistrirane v zadnjih 5 letih

Štipendijski program Nemške zvezne fundacije za okolje (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) univerzitetnim diplomantom omogoča pridobitev dodatne strokovne usposobljenosti za reševanje nalog varstva okolja in ohranjanja narave v njihovih matičnih državah. Štipendijski program traja od šest do dvanajst mesecev (1350 eur/mesečno) in vključuje večtedenski intenzivni tečaj nemščine. Inštitucije, ki gostijo udeležence so univerze, raziskovalni inštituti, […]

  • Objavljeno
    23. 2. 2023
  • Rubrika
    Mednarodne izmenjave Odhajajoči študentje

Štipendijski program Nemške zvezne fundacije za okolje (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) univerzitetnim diplomantom omogoča pridobitev dodatne strokovne usposobljenosti za reševanje nalog varstva okolja in ohranjanja narave v njihovih matičnih državah.

Štipendijski program traja od šest do dvanajst mesecev (1350 eur/mesečno) in vključuje večtedenski intenzivni tečaj nemščine. Inštitucije, ki gostijo udeležence so univerze, raziskovalni inštituti, podjetja in društva v Nemčiji. Najboljši štipendisti se lahko potem prijavijo tudi na 6 mesečni financirani projekt izveden v Sloveniji.

Prijave potekajo 2x letno (05.09. and 05.03), vsako leto. Več informacij in kontaktni podatki za vprašanja so dostopni neposredno na spletni strani DBU.