TEDEN UNIVERZE 2023

Pretekli teden so na Univerzi v Ljubljani v okviru Tedna univerze potekali številni slovesni dogodki in podelitve nagrad. Z veseljem in ponosom sporočamo, da so bili z nagradami UL nagrajene tudi naše sodelavke in sodelavci ter študentke in študenti.

  • Objavljeno
    4. 12. 2023
TEDEN UNIVERZE 2023

Ana Jerman je prejela Prešernovo nagrado UL za delo z naslovom: »Za vse je mesto (Projektna študija bivalnih tipologij za ranljive skupine in idejna zasnova prostorov skupnosti na območju Hrovatinovega vrtca v Ljubljani)« ; pod mentorstvom: prof. mag.Vase J. Perović.

Strokovni sodelavci UL FA, »ekipa APIS« v sestavi: Benjamin Begič, Alenka Konšek, Lidija Matul, Darja Mesojedec, Mojca Potočnik Kogovšek, Slavica Simonović in Sebastian Pepelnak so prejeli nagrado za uspešno izvedbo projekta APIS.

Skupina študentk in študentov za projekt »Bauhaus – prostor neskončne ustvarjalnosti« v sestavi: Tamara Nunčič, Iva Živkovič in Davor Žebovec; pod mentorstvom: doc. Vlatke Ljubanović in prof. Mihaela Dešmana.

Zlata plaketa UL za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja ter za krepitev ugleda Univerze v Ljubljani za projekt »Fablab« skupini v sestavi: asist. Katarina Čakš, Miha Čebulj, asist. Vid De Gleria, asist. Jure Henigsman in asist. Jurij Ličen.

Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo!

Fotografije: Nebojša Tejić/STA