Profesor UL FA doc. Rok Žnidaršič skupaj s svojim ateljejem prejel nagrado Prešernovega sklada 2023

Arhitekturni atelje Medprostor, v okviru katerega delujejo arhitekt in profesor na UL FA doc. Rok Žnidaršič, Jerneja Fisher Knap in Samo Mlakar s sodelavci so na predvečer Prešernovega dne v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma prejeli nagrado Prešernovega sklada 2023 za dosežke v preteklih treh letih. Pohvalijo se lahko s projekti, vezanimi na leseno hišo Hribljane, […]

  • Objavljeno
    7. 2. 2023
Profesor UL FA doc. Rok Žnidaršič skupaj s svojim ateljejem prejel nagrado Prešernovega sklada 2023

Arhitekturni atelje Medprostor, v okviru katerega delujejo arhitekt in profesor na UL FA doc. Rok Žnidaršič, Jerneja Fisher Knap in Samo Mlakar s sodelavci so na predvečer Prešernovega dne v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma prejeli nagrado Prešernovega sklada 2023 za dosežke v preteklih treh letih. Pohvalijo se lahko s projekti, vezanimi na leseno hišo Hribljane, športno dvorano Šentvid ter kompleks Žičke kartuzije.

Strokovna komisija za oblikovanje in arhitekturo v sestavi predsednika Aleksandra Saše Ostana, dr. Andreja Dobleharja, doc. Mojce Gregorski, Domna Frasa, Alenke Golob, Jureta Miklavca in dr. Boga Zupančiča je v obrazložitvi zapisala, da nagrajence v zadnjih letih “zaznamujejo odlični in medsebojno zelo raznoliki projekti, v okviru katerih avtorji izkazujejo svoj izjemo spoštljivi odnos do prostora in novih intervencij. V svojih delih atelje izraža odličnost na različnih arhitekturnih nivojih: načrtujejo enodružinske hiše, izobraževalne ustanove, javne stavbe, javni prostor …”

Več o nagradi Prešernovega sklada si lahko preberete na spletni strani https://www.gov.si/teme/upravni-odbor-presernovega-sklada/.