Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Predavanje »SULZER-AREAL WINTERTHUR: TWO WAYS OF DEVELOPING AN INDUSTRIAL AREA«

Predavanje arhitekta in dolgoletnega profesorja ter ustanovitelja Fakultete za arhitekturo ZHAW v Winterthurju prof. Stephana Mäderja bo v torek, 6. decembra 2022 ob 18.00 v Plečnikovi predavalnici.

  • Objavljeno
    2. 12. 2022
Predavanje »SULZER-AREAL WINTERTHUR: TWO WAYS OF DEVELOPING AN INDUSTRIAL AREA«

Vljudno vabljeni na predavanje švicarskega arhitekta in dolgoletnega profesorja ter ustanovitelja Fakultete za arhitekturo ZHAW v Winterthurju prof. Stephana Mäderja, »SULZER-AREAL WINTERTHUR: TWO WAYS OF DEVELOPING AN INDUSTRIAL AREA«, ki bo v torek, 6. decembra 2022 ob 18.00 v Plečnikovi predavalnici na UL FA.

Stephan Mäder (1951) je švicarski arhitekt, ustanovitelj in dolgoletni dekan Fakultete za arhitekturo v Winterthurju ter vodja studia Mäder+Mächler iz Züricha. Po študiju na ETH Zürich pri Luigiju Snozziju in Aldu van Eycku, je deloval na ETH Zurich in ZHAW Winterthur. Je avtor ene najbolj zanimivih prenov industrijske arhitekturne dediščine v Švici, Halle 180, kjer danes domuje Fakulteta za arhitekturo ZHAW v Winterthurju. Kot dolgoletnega sodelavca Fakultete za arhitekturo v Ljubljani, pri več mednarodnih raziskavah in delavnicah (Strojna, Ankaran, Vipava, Split, Reka), ga na naš prostor vežejo tesne vezi.

Organizatorja: Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo ZHAW v Winterthurju https://www.zhaw.ch/en/archcivil/