Ponovno branje – Jože Plečnik v 80. letih

Vljudno vabljeni na ogled razstave Ponovno branje – Jože Plečnik v 80. letih. Razstava predstavlja vmesno fazo raziskovalnega dela, ki ga letos razvijamo v okviru seminarja teoretske prakse arhitekture. Raziskujemo Plečnikovo delo kot gradnik javnega prostora.

  • Objavljeno
    9. 12. 2022
Ponovno branje - Jože Plečnik v 80. letih

Vljudno vabljeni na ogled razstave Ponovno branje – Jože Plečnik v 80. letih. Razstava predstavlja vmesno fazo raziskovalnega dela, ki ga letos razvijamo v okviru seminarja teoretske prakse arhitekture. Raziskujemo Plečnikovo delo kot gradnik javnega prostora.

Sestavni del raziskave predstavlja branje člankov o Plečniku iz 80. let prejšnjega stoletja, ki so bili objavljeni v revijah AB in Sinteza. 80. leta so bila zanimiv čas, saj se je takrat močno okrepilo zanimanje za Plečnikovo delo. V raziskavi nas je zanimalo, kaj nam članki iz tistega časa povedo o Plečnikovem konstruiranju javnega prostora.

Študentke in študentje so naredili izbor člankov, ki so jih prepoznali kot pomembne za njihove individualne raziskave. Izbrani članki – z dodanimi opombami in podčrtaji –  v Bralnici pred knjižnico, in vas vabimo k njihovemu (ponovnemu) branju.