Nagrada za raziskavo Port city development on the northern Adriatic sea coast

Na Urban Planners Exhibition 31 Društva urbanistov RS je raziskava Port city development on the northern Adriatic Sea coast prejela 3. nagrado.

  • Objavljeno
    19. 12. 2022
Nagrada za raziskavo Port city development on the northern Adriatic sea coast

Nagrado so prejela dela študentov Univerze v Ljubljani, Fakultete za arhitekturo: Emirhan Alp, Luka Figar, Marjan Gracar, Matija Juranović, Mar Lopez Jaren, Yago Martín, Nađa Milaš, Marcin Śliwiński, Martin Valinger, Arne Vitorovič.

Raziskavo sta vodila izr. prof. dr. Lucija Ažman Momirski in asist. dr. Tomaž Berčič v okviru predmeta Parametrično oblikovanje in GIS.

Severni Jadran leži na stičišču pomembnih geostrateških in geopolitičnih območij. Kartiranje topografije, ladijskih poti, lokacije pristanišč, urbanizacije, železnice in ceste, v istem merilu in z istimi reprezentativnimi elementi prikazuje ne le trenutno stanje območij, temveč tudi edinstven urbanistični razvoj pristaniških mest ob severnojadranski obali. Raziskava razkriva različne okoliščine, v katerih so ta pristaniška območja nastala, obstajala in ostala odporna. Smernice za izbiro meril, podatkovnih slojev in ravnanje s podatkovnimi viri (različica z dne 18. maja 2020) je pripravila Yvonne van Mil.