MISLI ZA KAMNIK

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave in predstavitev študijskih projektov "Misli za Kamnik" študentov UL FA v Seminarju Zorc, ki bo v sredo, 26.10. ob 17:30 na zunanjem razstavišču stavbe Ključavničarstva v Kreativni četrti Barutana v Kamniku.

  • Objavljeno
    26. 10. 2022
MISLI ZA KAMNIK

Vabljeni na otvoritev razstave in predstavitev študijskih projektov »Misli za Kamnik« študentov Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani v Seminarju Zorc, ki bo v sredo, 26. oktobra 2022 ob 17:30 na zunanjem razstavišču stavbe Ključavničarstva v Kreativni četrti Barutana v Kamniku.

Študijski projekti »Misli za Kamnik«, ki so nastali v coronskem študijskem letu 19/20, obravnavajo več lokacij v Kamniku in pokažejo možne scenarije njihovega razvoja v razponu od korenitih preobrazb degradiranih prostorov do minimalnih dopolnitev v na videz že urejenih prostorih. Projekti nadgradijo in interpretirajo programska izhodišča tako, da se razprejo mestotvorni potenciali lokacij ter javni značaj in povezovalna vloga novih stavb in ureditev. 

Razstava bo na ogled do 9. novembra 2022.

Razstavljeni so študijski projekti študentov:

Danaja Dvornik, Zala Legat, Veronika Rogina, Adelisa Rujović, Nina Sevšek, Aleksandra Simovski, Sara Sinjur, Erika Sirotić, Maša Skočir, Anamarija Skobe, Krišpin Sterle, Maja Julijana Šket, Tjaša Tahirović, Vanesa Tomažič, Rožle Toš, Gregor Zupan, Anja Zupanec, Mojca Zupančič, Kaja Žgajnar

Mentorji študijskih projektov:

doc. Mitja Zorc, asist. Klara Zalokar, asist. Tadej Urh, Maruša Turnšek

Konzultanti / kritiki študijskih projektov:

dr. Jernej Markelj, doc. Primož Hočevar, David Klobčar

Oblikovanje razstave:

Tadej Urh, Tjaša Tahirović

Organizator razstave:

Seminar Zorc, UL Fakulteta za arhitekturo

Občina Kamnik, Mladinski center Kotlovnica, Dom kulture Kamnik

V stiku z Bistrico

V nadaljevanju dogodka sledi predstavitev prvih rezultatov letošnje študijske arhitekturne delavnice »V stiku z Bistrico«. V okviru delavnice so se študenti ukvarjali z ureditvami javnega prostora vzdolž reke Kamniške Bistrice, ki že dalj časa kliče po preporodu in novih priložnostih za stik med mestom in reko.

Študenti sodelujoči na delavnici:

Dora Balent, Petar Berton, Tilen Bradeško Jekovec, Nika Jeromel, Marie Kinkela, Luka Miklavčič, Vesna Ploštajner Mužar, Gaja Rejc, Mark Repovš, Veronika Rihtaršič, Neža Sevčnikar, Aleksandra Simovski, Erika Sirotić, Erika Slovša, Lara Stanković Sušec, Margerita Stell Pičman, Krišpin Sterle, Ira Stojanović, Katarina Šef, Nejc Šef

Mentorji delavnice:

doc. Mitja Zorc, asist. Tadej Urh, Tjaša Tahirović

Konzultanti / kritiki na delavnici:

doc. Darja Matjašec, doc.dr. Primož Banovec, dr. Jernej Markelj, Jan Šimnovec, Urban Kavka

Organizator delavnice:

Seminar Zorc, UL Fakulteta za arhitekturo

Občina Kamnik, Mladinski center Kotlovnica, Dom kulture Kamnik