Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

SLOVENSKI ČEBELNJAK V URBANEM OKOLJU

  • Datum in čas
    16. 9. 2023 ob 10:00
  • Lokacija
    v parku ob Gradaščici
  • Organizator
    UL FA

Vljudno vabljeni na otvoritev društvenega čebelnjaka, ki je nastal v sodelovanju študentov UL FA seminar Zorc in Čebelarskega društva Ljubljana, s podporo Mestne občine Ljubljana. Otvoritev čebelnjaka bo del slovesnosti ob 110-letnici delovanja društva, ki bo potekala v soboto, 16. 9. 2023, z začetkom ob 10:00, v parku ob Gradaščici. Čebelarsko društvo Ljubljana je 110-letnico […]

" alt="SLOVENSKI ČEBELNJAK V URBANEM OKOLJU"/>

Vljudno vabljeni na otvoritev društvenega čebelnjaka, ki je nastal v sodelovanju študentov UL FA seminar Zorc in Čebelarskega društva Ljubljana, s podporo Mestne občine Ljubljana. Otvoritev čebelnjaka bo del slovesnosti ob 110-letnici delovanja društva, ki bo potekala v soboto, 16. 9. 2023, z začetkom ob 10:00, v parku ob Gradaščici.

Čebelarsko društvo Ljubljana je 110-letnico svojega delovanja želelo obeležiti s postavitvijo društvenega čebelnjaka. Na pobudo doc. Roka Žnidaršiča, podžupana MOL, je bila na UL FA v študijskem letu 22/23 izvedena študentska arhitekturna delavnica, ki je bila osnova za razmislek in snovanje izvedenk čebelnjaka v mestnem okolju. Med predlogi sodelujočih študentk, ki so šli skozi več faz razvoja, je bila izbrana rešitev v nadaljevanju pripeljana do izvedbe v parku ob Gradaščici.