OKROGLA MIZA: Zmagujemo?

Okrogla miza o prihodnosti arhitekturnih nagrad

  • Datum in čas
    23. 5. 2023 ob 18:00
  • Lokacija
    Mestni muzej Ljubljana

Fakulteta za arhitekturo skupaj s platformo LINA in Skladom arhitekta Jožeta Plečnika organizira program Zmagujemo? o kriterijih in prihodnosti arhitekturnih nagrad. Vabimo vas, da se 23. maja pridružite nagrajencem in drugim sogovornikom v Mestnem muzeju Ljubljana.

" alt="OKROGLA MIZA: Zmagujemo?"/>

Fakulteta za arhitekturo skupaj s Skladom arhitekta Jožeta Plečnika organizira program Zmagujemo? o kriterijih in prihodnosti arhitekturnih nagrad. Na okrogli mizi bodo sodelovali Allan Mensah (LINA štipendist), Ivan Blasi (Fundacija Mies van der Rohe), Boštjan Vuga (Predsednik Sklada arhitekta Jožeta Plečnika), Mia Roth Čerina (Univerza v Zagrebu), Matevž Čelik (vodja platforme LINA) in Mateja Kurir (skrbnica platforme LINA) ter gostje in prejemniki Plečnikovih nagrad 2023. V pogovoru z moderatorkama Nušo Zupanc in Hano Cirman bodo presejali nujnost novih kriterijev nagrajevanja, ocenili pomen in mesto nagrad za širšo in strokovno javnost ter domišljali načine, kako bi lahko arhitekturne nagrade vplivale na boljšo arhitekturo. 

O platformi LINA

Evropska arhitekturna platforma LINA je združenje 32 organizacij, ki delujejo na presečišču arhitekture in področij, povezanih s prostorskimi praksami. S svojim delom si LINA prizadeva za preoblikovanje oblikovalskih in gradbenih procesov v regenerativne prakse v skladu s principi odrasti. 

LINA povezuje uveljavljajoče se mislece in praktike, izbrane na letnem odprtem pozivu, s članskimi organizacijami platforme. Ti nato skozi celotno leto soustvarjajo Arhitekturni program LINA: serijo dogodkov, ki se odvija v 23 državah Evrope in Mediterana.

https://lina.community/programme/event/38/are-we-winning-roundtable/