Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Jurij Ličen – Digital Design

Gostujoče predavanje

  • Datum in čas
    14. 4. 2022 ob 9:30
  • Lokacija
    Fabianijeva predavalnica, UL FA
  • Organizator
    Predmet PT3

Vljudno vabljeni na gostujoče predavanje arhitekta Jurija Lična, z naslovom 'Digital design', ki ga bo opravil v sklopu predmeta Predstavitvene tehnike III, v četrtek 14. 4. ob 09:30 uri, v Fabianijevi predavalnici. Predavanje bo v angleščini in bo odprto tudi za druge poslušalce.

Digital Design

V času industrije 4.0 in omrežene družbe so digitalna orodja postala glavno orodje arhitektov in oblikovalcev. Z uporabo digitalnih tehnologij se odpirajo nove možnosti oblikovanja in novi načini za razmišljanje o prostoru. Arhitektom so na voljo številne nove možnosti, ki omogočajo podrobnejši uvid v kompleksnost prostora, okolja in družbe.

Jurij Ličen

Jurij Ličen je asistent na Fakulteti za arhitekturo UL in arhitekt v arhitekturnem biroju Enota. Magistriral je na Fakulteti za arhitekturo (2015) in na Architectural Association School of Architecture v Londonu (2017). Delo v praksi je opravljal v različnih arhitekturnih birojih, med drugim Zaha Hadid Architects v Londonu in Sadar + Vuga v Ljubljani. Preko delavnic na različnih univerzah  se ukvarja z raziskovanjem digitalnih orodij v arhitekturi. Med drugim sodeluje z Bartlett School of Architecture – UCL, University American College Skopje – UACSe, Architectural Association School of Architecture, Facoltà di Architettura di Firenze in s Fakulteto za Arhitekturo v Ljubljani.