Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Izid odprtega poziva LINA v Benetkah

  • Datum in čas
    20. 5. 2023 ob 14:00
  • Lokacija
    Isola della Certosa, Benetke, Italija

Evropska platforma LINA, ki jo koordinira Fakulteta za arhitekturo UL, pravkar obeležuje prvo leto delovanja. Vabimo vas, da se nam 20. maja pridružite v Benetkah na dogodku, ki bo pospremil izid javnega poziva za novo generacijo uveljavljajočih se talentov.

" alt="Izid odprtega poziva LINA v Benetkah"/>

Evropska platforma LINA, ki jo koordinira Fakulteta za arhitekturo UL, pravkar obeležuje prvo leto delovanja. Njeni člani – arhitekturne organizacije iz 23 držav Evrope in Mediterana – ter štipendisti – 25 posameznikov in ekip, izbranih na odprtem pozivu – so celo leto soustvarjali dogodke in vsebine ter tkali nova čezmejna sodelovanja. V soboto, 20. maja 2023, bo na spletni strani platforme izšel drugi javni poziv za novo generacijo uveljavljajočih se talentov, ki bodo postali del arhitekturnega programa LINA.

Na otoku Isola della Certosa, ki je edini beneški javni park, se bodo udeleženci podali na tri pogovorne sprehode na temo obalnega prostora, ravnovesja med pozidanim in nepozidanim prostorom, in odnosi med vrstami, ki prostor naseljujejo. Med gosti so štirje LINA štipendisti: Francesca Beltrame, Kateřina Krupičková, Meriem Chabani in Lorenzo Perri ter Josephine Michau (kuratorka Danskega paviljona), filozof Emanuele Coccia, umetnik Yuri Tuma in Vera Sacchetti (koordinatorka programa Driving the Human).

O platformi LINA

Evropska arhitekturna platforma LINA je združenje 32 organizacij, ki delujejo na presečišču arhitekture in področij, povezanih s prostorskimi praksami. S svojim delom si LINA prizadeva za preoblikovanje oblikovalskih in gradbenih procesov v regenerativne prakse v skladu s principi odrasti.

LINA povezuje uveljavljajoče se mislece in praktike, izbrane na letnem odprtem pozivu, s članskimi organizacijami platforme. Ti nato skozi celotno leto soustvarjajo Arhitekturni program LINA: serijo dogodkov, ki se odvija v 23 državah Evrope in Mediterana.

Odprti poziv bo odprt od 20. maja do 1. avgusta 2023: najdete ga na spletni strani platforme.

https://lina.community/programme/event/68/lina-open-call-launch/