Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Domen Fras – Hiše in črke

Gostujoče predavanje

  • Datum in čas
    24. 3. 2022 ob 18:30
  • Lokacija
    Vurnikova predavalnica, UL FA
  • Organizator
    Predmet Predstavitvene tehnike III

Vljudno vabljeni na gostujoče predavanje prof. Domna Frasa z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, z naslovom »Hiše in črke«, ki ga bo opravil v sklopu predmeta Predstavitvene tehnike III, v četrtek 24. 3. ob 18:30 uri, v Vurnikovi predavalnici. Predavanje bo odprto tudi za druge poslušalce.

Arhitekturna stvaritev s svojim okoljem vedno vzpostavlja arhitekturni dialog na prostorski ravni. Arhitektura v javni domeni pa vzpostavlja dialog s svojimi uporabniki tudi na ravni vidnih sporočil, ki se pojavljajo kot različne podobe, napisi, znaki, grafizmi ali vzorci. Le iz premišljenega načrtovanja odnosov med arhitekturnim ustrojem in tipografskimi formami lahko vznikne učinkovita vizualna retorika, ki dopolnjuje bivanjsko vzdušje in zaokroža celovitost uporabniške izkušnje. 

Domen Fras

Profesor za področje oblikovanja vizualnih komunikacij na UL ALUO. Diplomiral je na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo (1998) in magistriral na Central Saint Martins University of Arts London (2000). Ob vrnitvi v domovino je vzpostavil studio Aparat type&design (2001).