Zaključna razstava seminarjev Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani

Pridružite se nam na odprtju zaključne razstave seminarjev Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani v četrtek, 6. junija, ob 17:00 uri.

  • Objavljeno
    27. 5. 2024
Zaključna razstava seminarjev Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani

Zaključna razstava Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani je zaključek približno 25 niti, ki so jih zasledovali posamezni seminarji. V tem smislu gre pravzaprav za približno 25 manjših zaključnih razstav pod skupno streho.

Raznolikost naslovljenih tem in privzetih pristopov nakazuje na značilnosti arhitekture in urbanizma ter sveta v katerem oz. na katerega delujeta. V tem svetu se krize izražajo na različnih področjih in težko jih je zajeti v eni zgodbi. A zaradi vsaj enega njihovega skupnega imenovalca – da delujejo v prostoru in prostorsko –, jih navdušeno zajema ena vrsta pozornosti: arhitekturna in urbanistična pozornost.

Značilno arhitekturni ali urbanistični odziv na akutne krize prostora – naj gre za vprašanje dediščine, vprašanje prihodnjega razvoja univerzitetnega mesta ali vprašanje ekstremnih vremenskih pojavov – je problem razširiti prek meja svoje akutnosti in na tej podlagi preizkušati in predlagati alternative.

Značilen odziv študentk in študentov Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani na akutne krize prostora je, da svojo hišo napolnijo s tem, kar delajo – s tem, kar počneta arhitektura in urbanizem. 

Razstavo si je možno ogledati v času odprtosti Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, med tednom od 7.00 – 22.00 ure. Vikende in praznike je UL FA zaprta!