Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Razpis za mednarodno nagrado Piranesi 2022 in za mednarodno častno študentsko priznanje Piranesi 2022

Objavljen je razpis za mednarodno nagrado Piranesi 2022 in za mednarodno častno študentsko prizanje Piranesi 202

  • Objavljeno
    20. 9. 2022
  • Rubrika
    Splošno

Mednarodna nagrada Piranesi 2022

Nagrado Piranesi se podeljuje najboljšim arhitekturnim realizacijam, zgrajenim v zadnjih dveh letih v Centralni Evropi. Projekte konec oktobra izbira nacionalni selektor. Vsaka od 11ih vabljenih držav – Avstrija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Češka, Črna Gora, Grčija, Madžarska, Italija, Slovaška, Slovenija in Srbija – predstavi po pet arhitekturnih projektov svoje dežele.

Namen razpisa je izbor realiziranih arhitekturnih del, ki se bodo na mednarodni arhitekturni razstavi Piranesi, organizirani v sklopu Piranskih dnevov arhitekture, potegovali za nagrado Piranesi 2022.

Na slovenski razpis so lahko predlagane arhitekturne stvaritve slovenskih arhitektov v Sloveniji ali tujini, ki so bile dokončane v letih 2019, 2020, 2021 in 2022 v Sloveniji ali v tujini.

Rok za oddajo predlogov je 18. 10. 2022.

Piranski dnevi arhitekture bodo v soboto, 26. 11., v Avditoriju Portorož.  Téma konference je Iskrena arhitektura, objavljena je na http://www.pida.si/program.

Več informacij v priponkah:

Mednarodno študentsko priznanje Piranesi 2022

Mednarodno študentsko priznanje Piranesi se podeljuje najboljšim študentskim projektom, realiziranim ali nerealiziranim v zadnjih dveh letih v Centralni Evropi. Projekte konec oktobra izbira študentski selektor posamezne fakultete. Vsaka od 19ih vabljenih centralno-evropskih fakultet – Gradec, Spittal, Dunaj, Banja Luka, Sarajevo, Podgorica, Split, Zagreb, Solun, Budimpešta, Pescara, Trst, Bratislava, Ljubljana, Maribor, Beograd, Novi Sad, Kragujevac, AA London – predstavi dva študentska projekta.

Namen razpisa je izbor realiziranih ali nerealiziranih študentskih arhitekturnih del, ki se bodo na mednarodni arhitekturni razstavi Piranesi, organizirani v sklopu Piranskih dnevov arhitekture, potegovali za mednarodno častno študentsko priznanje Piranesi 2022.

Na razpis so lahko predlagane arhitekturne stvaritve študentov Fakultete za arhitekturo, ki so bile dokončane v zadnjih dveh študijskih letih 2020-2021 in 2021-2022 v Sloveniji ali tujini.

Rok za oddajo predlogov je 18. 10. 2022.

Piranski dnevi arhitekture bodo v soboto, 26. 11., v Avditoriju Portorož.  Téma konference je Iskrena arhitektura, objavljena je na http://www.pida.si/program.

Več informacij v priponkah: