Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Odprti poziv za slovenski paviljon na 18. mednarodni razstavi arhitekture La Biennale di Venezia 2023

18. mednarodna arhitekturna razstava La Biennale di Venezia 2023

  • Objavljeno
    22. 9. 2022
  • Rubrika
    Splošno

Objavljamo poziv k predložitvi predlogov za predstavitev v slovenskem paviljonu na 18. mednarodni razstavi arhitekture La Biennale di Venezia 2023.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) z 𝗼𝗱𝗽𝗿𝘁𝗶𝗺 𝗽𝗼𝘇𝗶𝘃𝗼𝗺 vabi zainteresirane k oddaji predlogov za predstavitev v slovenskem paviljonu na 𝟭𝟴. 𝗺𝗲𝗱𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗶 𝗿𝗮𝘇𝘀𝘁𝗮𝘃𝗶 𝗮𝗿𝗵𝗶𝘁𝗲𝗸𝘁𝘂𝗿𝗲 La Biennale di Venezia!

Namen poziva je izbrati projekt in projektno skupino, ki bo zasnovala, oblikovala, izvedla in predstavljala slovenski paviljon na 18. mednarodni razstavi arhitekture. K sodelovanju so vabljeni arhitekti, krajinski arhitekti, urbanisti, oblikovalci, umetniki, kustosi, raziskovalci in drugi posamezniki (pa tudi organizacije) različnih izobrazb oziroma profilov, aktivni na področju arhitekture, krajinske arhitekture, prostorskega načrtovanja in drugih disciplin, ki lahko prispevajo h koncipiranju, produkciji in predstavitvi vsebin paviljona. Iščemo predvsem idejo, ki se navezuje na izhodiščno temo bienala in hkrati izhaja iz naše lokalne situacije.

Rok za oddajo projektov: 13. oktober 2022 do 00:00 (CET)

Več informacij in vsebinska izhodišča najdete na MAO spletni strani in v spodnji priponki