Informacije o razpisu Erasmus+ izmenjave 23/24

Univerza v Ljubljani še čaka na razpis Evropske komisije. Razpis FA je podrejen univerzitetnemu in zato tudi tu še ni mogoče govoriti o točni časovnici. Pričakujemo, da bo razpis na FA lahko sledil dinamiki iz prejšnjih let: december-januar. Več o tem in pripravi nanj spodaj.

  • Objavljeno
    10. 11. 2022
  • Rubrika
    Mednarodne izmenjave Odhajajoči študentje

Univerza v Ljubljani še čaka na razpis Evropske komisije, ki je osnova razpisa UL za Erasmus+ izmenjave in prakse 2023/24. Razpis FA je podrejen univerzitetnemu in zato tudi tu še ni mogoče govoriti o točni časovnici. UL pričakuje, da bo razpis objavljen do konca novembra, s čimer bi tudi razpis na FA lahko sledil dinamiki iz prejšnjih let: razpis se predvidoma odpre v prvem ali drugem tednu decembra in zaključi v prvem ali drugem tednu januarja. Bistvenih sprememb razpisnih pogojev in sprememb v strukturi nabora destinacij ne pričakujemo zato naj prejšnji razpis služi kot vodilo za razmislek in pripravo (objavljen še na arhiviranih straneh FA, povezava zgoraj)

Na razpis se že v naprej lahko pripravite tako, da pripravite osebno mapo po navodilih iz prejšnjih let ter si priskrbite jezikovna dokazila za načrtovane destinacije, ki to zahtevajo. Jezikovna dokazila je potrebno predložiti ob prijavi na naš razpis, vendar v času trajanja razpisa ni nujno razpisanih rokov za opravljanje mednarodnih jezikovnih testov ali pa rezultati ne prispejo pravočasno, zato na to mislite vnaprej.

Razpis za Erasmus+ prakse bo imel verjetno podobno naravo prijav kot letos: razpis odprt do porabe sredstev, prijava z že znanim delodajalcem tekom trajanja razpisa. Razpis za Erasmus+ prakse 22/23 je še vedno odprt, prijave so možne.

Ob začetku razpisa pričakujte informativni dan v zvezi z razpisom in istočasno otvoritev razstave del študentov, ki so se vrnili z izmenjav in praks v letu 21/22. Vprašanja v zvezi s tem lahko prihranite do takrat, druga ali bolj nujna vprašanja pa lahko dogovorite s koordinatorjem po epošti ali se preko epošte dogovorite za sestanek z njim.