Univerza v Ljubljani
Fakulteta za arhitekturo

Jurij Ličen in Jaka Korla – Adaptive Aggregations

Gostujoča delavnica

  • Datum in čas
    23. 9. 2022 ob 8:00
  • Lokacija
    UL FA

Vabljeni na gostujočo delavnico na temo digitalnega / parametričnega oblikovanja odzivnih stanovanjskih sosesk! Delavnica bo potekala od 23. 9. do 30. 9. 2022 in je odprta za vse študente Fakultete za arhitekturo.

Tema delavnice, pod mentorstvom asist. Jurija Lična in Jaka Korla iz MVRDV NEXT, bo raziskovanje novih metodologij oblikovanja odzivne arhitekture skozi digitalna orodja, modularne sisteme in prostorske analize. Študenti se bodo spoznali z uporabo digitalnih orodij, s katerimi bodo zasnovali stanovanjsko sosesko, ki se odziva na parametre okolice – osončenost, privatnost, odprtost pogledov in dostopov. Delavnica bo potekala v septembru 2022 na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, vsak dan od petka 23. 9. do zaključne predstavitve v petek 30. 9. Na delavnici se pričakuje celodnevna prisotnost. Na delavnico vabimo študente vseh letnikov. Posebno predznanje ni potrebno. Poznavanje osnov programskih orodij Rhinoceros 3D in Grasshopper je dobrodošlo.

Prijave

Prijave so zaradi organizacije delavnice omejene. Ob prijavi vas prosimo, da oddate eno A4 stran (PDF, maksimalne velikosti 1MB), na kateri skozi sliko (projekt/referenca) in kratek tekst opišete vašo motivacijo in stališče na temo delavnice.

Prijave:
do petka, 9. 09. 2022
Na elektronska naslova:
jurij.licen@fa.uni-lj.si, vid.degleria@fa.uni-lj.si