Oddaljen dostop do informacijskih virov

Storitev "Oddaljeni dostop do informacijskih virov za člane knjižnic Univerze v Ljubljani" nudi možnost dostopa do naročniških informacijskih virov kot so elektronske knjige, specializirane podatkovne zbirke, elektronski znanstveni s poljubne lokacije (izven računalniške mreže Univerze v Ljubljani), ne glede na odpiralni čas knjižnice.

Storitev lahko uporabljajo aktivni člani naše knjižnice in sicer zaposleni in študenti vpisani na FA.

Aktivno članstvo se preverja s številko izkaznice (člansko številko) in geslom. Geslo je isto, kot ga uporabljate za vstop v "Mojo knjižnico" npr. rezervacije, pregled in podaljševanje izposojenega gradiva v sistemu COBISS. Če gesla še nimate, ste ga pozabili ali pa ne deluje, se oglasite v knjižnici.

Ko s seznama informacijskih virov sledite povezavo na vir, se pojavi prijavna stran, kjer izberete vašo matično ustanovo (glej spustni seznam), vpišete člansko oz. vpisno številko in geslo.

Opozarjamo vas, da morate spoštovati določila licenčnih pogodb, ki so jih knjižnice sklenile s ponudniki informacijskih virov. Dovoljena je samo uporaba za osebne oz. študijske namene.

Podrobnejša navodila si oglejte na spletni strani NUK ...več 

Kontaktni podatki v primeru težav pri dostopu do storitve:
telefon: 01 2000 751
e-pošta: knjiznica@fa.uni-lj.si.